Zeytin Kavurması
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Damağınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak: Zeytin kavurması! Zeytinyağı ile buluşan zeytinler, hafif tatlımsı bir dokunuş ve limonun ferahlığıyla zenginleştirilmiş. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi veya keyifli bir meze olarak sofralarda yer almaktadır. Zeytin kavurması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Humus tarifi için göz atabilirsiniz

Bir porsiyon zeytin kavurması kaç kaloridir?

Bir porsiyon zeytin kavurması 120 kaloridir.

Zeytin Kavurması Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için;

Zeytin Kavurması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yeşil zeytinleri iyice yıkayın ve süzün.
  2. Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın.
  3. Isınan yağa yeşil zeytinleri ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırarak kavurmaya başlayın. Zeytinlerin her tarafı hafifçe kızarana kadar pişirin.
  4. Toz şeker ekleyin ve zeytinlerle karıştırın.
  5. Limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
  6. Son olarak tuz ve Kırmızı toz biber ekleyin ve karıştırın.
  7. Kavurulan zeytinleri ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  8. Zeytin kavurması servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Kahvaltıda peynir, zeytin kavurması ve taze ekmekle birlikte sunabilirsiniz.
  • Salata veya mezelerle birlikte ikram edebilirsiniz.
  • Üzerine taze doğranmış maydanoz veya nane yaprakları serperek servis yapabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Taze ve iri yeşil zeytinler tercih edilebilir. Zeytinlerin çekirdekleri çıkarılmış olmalıdır.
  • Zeytinleri kavururken orta ateşte ve yavaşça pişirmeye özen gösterin. Zeytinlerin her tarafının eşit şekilde kızarması için ara ara karıştırın.

Tarif Kategorileri

Meze Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri Zeytinli Tarifler

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi