Sucuk İçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde kolayca hazırlanabilecek bir tarifle karşınızdayız. Kayseri yöresi ile özdeşleşen ve hemen hemen birçok yörede aynı şekilde hazırlanan sucuk içi, doğal sucuk olarak da bilinir. Yapımında kıyma, çemen, kırmızı biber gibi farklı baharat çeşitleri kullanılır. Sucuk içinin en önemli özelliği içerisinde birbirinden farklı baharatlara yer verilmesidir. Bazı yörelerde 'irişkik' ismiyle de bilinir. Peki, sucuk içi nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı sucuk içi tarifine başlayabiliriz.

İçinde sucuk olsun da ne olursa olsun diyenler için, nefis sucuklu pide ve ıspanaklı sucuklu pizza tarifini buraya bırakıyoruz.

Sucuk İçi Tarifi İçin

Malzemeler

Sucuk İçi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tuz, karabiber, kırmızıbiber, çemen, yenibahar, tarçın ve kimyonu bir kaseye alıp karıştırın. Kıymayı geniş bir kaba alıp baharat karışımını ekleyin.
  2. Sarımsakları soyup ezin. Zeytinyağı ve sarımsağı kıymaya ekleyip köfteyi yoğurun.
  3. Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp avucunuzun içinde hafifçe bastırarak kalın köfteler hazırlayın.
  4. Ayçiçek yağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri kızartın. Köfteler kızardıktan sonra kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Köfteleri servis tabağına alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Sucuk İçi Kaç Kalori?

  1. Bir porsiyon sucuk içi, yaklaşık 200 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Kızartma Tarifleri Şarküteri Tarifleri İç Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi