Soğanlı Ve Maydanozlu Hamsi Kuşu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Soğanlı Ve Maydanozlu Hamsi Kuşu Tarifi İçin

Malzemeler

Soğanlı Ve Maydanozlu Hamsi Kuşu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kılçıkları çıkarılmış hamsileri yıkayın ve sularının süzülmesi için süzgeçte bir süre bekletin.
  2. Un, tuz, karabiber ve mısır ununu bir kapta karıştırın. Bir diğer tabağa ise yumurta akını alın.
  3. Soğanı çok küçük küpler halinde doğrayın ve bir kapta tuz ve ince doğranmış maydanozla karıştırın.
  4. Bir hamsiyi tabağa yayın ve üzerine hazırladığınız içten yerleştirin. Bir diğer hamsiyi üzerine kapatın.
  5. Bu şekilde önce yumurta akına, sonra una bulayıp kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Sıcak servis yapın.

Soğan ve maydanoz kullanmak istemiyorsanız, sade bir şekilde sunulan nefis hamsi kuşu tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamsi Tarifleri Balık Yemekleri Kızartma Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi