Sardalya Ezmesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Akdeniz, Karadeniz ve Atlantik'te bulunan sardalya balığı, kalbi koruyan ve genç kalmasını sağlayan bir balık türüdür. Sardalya balığının genç türlerine 'sardalye' ismi verilir. Kemiklerin güçlenmesini sağlayan bu besin, fosfor, kalsiyum ve D vitamini bakımından zengindir. Kolesterolün yükselmesini önlemesinin yanı sıra kas gelişimini de destekler. Listedeki malzemeler hazırsa, sardalya ezmesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak püf noktalarıyla birlikte sunulan soslu sardalya ve nefis sardalya şiş tarifini deneyebilirsiniz.

Sardalya Ezmesi Tarifi İçin

Malzemeler

Sardalya Ezmesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sardalyaların kılçıklarını ayıklayıp, zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
  2. Balıkları havanda macun kıvamına gelinceye kadar dövün.
  3. Ekmeği ufalayın. Antep fıstığı, ufalanmış ekmek, zeytin ve sardalyaları rondodan geçirip püre kıvamına getirin.
  4. Karışımı meze tabağına aktarıp, zeytinyağı ve limonla çırpın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Sardalya Ezmesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. İlk olarak balığın karın bölgesini temizleyin ve kılçıklarını çıkartın.
  2. Balıkları pişirmeden önce dövün.
  3. Ezmenin lezzetini arttırmak için ceviz de ekleyebilirsiniz.
  4. Hazırladığınız mezenin zeytinyağını servis edeceğiniz zaman ilave edin.

1 Porsiyon Sardalya Ezmesi Kaç Kalori?

  1. Sardalya ezmesinin bir porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. Zengin besin değerlerine sahip olan sardalya ezmesini, yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Meze Tarifleri Balık Yemekleri Zeytinli Tarifler Salata ve Meze Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi