Pastırmalı Humus
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pastırma ve nohutun bileşiminden ortaya çıkan nefis bir tarifimiz var. Ortadoğu'nun en tartışmalı tarifleri arasında yer alan humus, Yunan, Lübnan ve Türk mutfağında büyük ilgi gören bir meze çeşididir. Ana malzemeleri nohut ve tahin olan humusu, bu kez pastırma ile lezzetlendirdik. Listedeki malzemeler hazırsa, pastırmalı humus nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak kolay humus ve ev yapımı fava tarifini de deneyebilirsiniz.

Pastırmalı Humus Tarifi İçin

Malzemeler

Pastırmalı Humus

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohutları akşamdan ıslatın. Ertesi gün iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Robotta ezip püre haline getirin.
  2. Nohut püresi, tahin, tuz, pul biber, zeytinyağı ve limon suyunu bir kaseye alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar iyice karıştırın.
  3. Tereyağını tavaya eritin. Dilimlenmiş pastırmaları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Pastırmalar yumuşayınca ocaktan alıp dinlendirin.
  4. Humusu servis tabağına alıp üzerine pastırmaları dizin. Tavada kalan yağı üzerine gezdirerek dökün. Kimyon serpin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Pastırmalı Humus Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Ana malzeme olarak kullanılan nohutları, bir gece önce karbonatlı suda bekletmek yumuşamalarını sağlayacaktır.
  2. Malzemelerin özdeşleşmesi için nohutları önce çatalla ezin, ardından mutfak robotundan geçirin.
  3. Sarımsak ile tat vermek için, ezilmiş sarımsakları limon suyu ile karıştırın ve humusa ekleyin.
  4. Hazırladığınız humusu streç film veya kapaklı bir kapta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

1 Porsiyon Pastırmalı Humus Kaç Kalori?

  1. Bir porsiyon pastırmalı humus, yaklaşık 180 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Lübnan Mutfağı Yemekleri Bakliyat Tarifleri Şarküteri Tarifleri Meze Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi