Humus, Ortadoğu ve bir kısım Akdeniz bölgesinde sıklıkla karşımıza çıkan özellikle Lübnan, Mısır ve İsrail mutfağında sıklıkla yapılan ana malzemesi nohut olan mezelerdendir. Nohutun yanı sıra içerisine tahin, sarımsak ve çeşitli baharatların girmesi ile oluşmaktadır. Meze kültürünün önemli parçasını oluşturan humus yalnız başına olduğu kadar et yemeklerinin de eşlikçisidir. Ortadoğu’da olduğu kadar ülkemizde de sevilerek tüketilen humus özellikle Hatay’da sıklıkla yapılan mezeler arasındadır. Humusun belirli topraklarda yaygın olmasının sebebi tarım ve coğrafyadır. Nohutun sıklıkla yetiştiği bu bölgelerden çıkan humus şimdi tüm dünyada sevilerek tüketilen mezeler arasındadır. Klasik humusun her yerde rastlayacağınız tarifinin yanına biz sizlerle farklı bir tarif olan leblebi humus tarifini buluşturduk.
Farklı çeşitleri olan kabak humus ve pancarlı humus tarifine de göz atın.
Leblebiden Humus Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?