Leblebiden Humus
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Humus, Ortadoğu ve bir kısım Akdeniz bölgesinde sıklıkla karşımıza çıkan özellikle Lübnan, Mısır ve İsrail mutfağında sıklıkla yapılan ana malzemesi nohut olan mezelerdendir. Nohutun yanı sıra içerisine tahin, sarımsak ve çeşitli baharatların girmesi ile oluşmaktadır. Meze kültürünün önemli parçasını oluşturan humus yalnız başına olduğu kadar et yemeklerinin de eşlikçisidir. Ortadoğu’da olduğu kadar ülkemizde de sevilerek tüketilen humus özellikle Hatay’da sıklıkla yapılan mezeler arasındadır. Humusun belirli topraklarda yaygın olmasının sebebi tarım ve coğrafyadır. Nohutun sıklıkla yetiştiği bu bölgelerden çıkan humus şimdi tüm dünyada sevilerek tüketilen mezeler arasındadır. Klasik humusun her yerde rastlayacağınız tarifinin yanına biz sizlerle farklı bir tarif olan leblebi humus tarifini buluşturduk.

Farklı çeşitleri olan kabak humus ve pancarlı humus tarifine de göz atın.

Leblebiden Humus Tarifi İçin

Malzemeler

Leblebiden Humus

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencerede su ve tuzu kaynatıp kenara alıyoruz. Ayrı bir yerde mutfak robotu içerisine leblebi, sarımsak çekilir ve içerisine su eklenir. Sıcak karışım soğutulur. 
  2. Ardından içerisine tahin, ve yağ eklenir ve püre kıvamına gelinceye dek robottan çekmeye devam edilir.
  3. Humus biraz daha soğuduktan sonra yarım limon suyu sıkılır ve tekrar karıştırılarak servis edilir. Afiyet olsun.

Leblebiden Humus Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Suyu eklerken yavaş eklenmeli kıvamı ayarlanarak eklenmelidir. Leblebi çeşidine göre su çekme kapasitesi de değişecektir. 
  2. Humusa limonu sıcakken eklerseniz eğer humusun tadı buruklaşacaktır. 
  3. Humusu servis etmek için; pul biber, sumak, pastırma, turşu ve zeytinyağı gibi malzemeler gezdirerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.
  4. Humusta lezzeti etkileyen unsur malzemelerin humusa ekleniş sırasıdır.  

Tarif Kategorileri

Meze Tarifleri Davet Yemekleri Salata ve Meze Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi