Kerevizli Haydari
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
35 Tarif       24 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kereviz hem sağlık açısından faydalı olan, hem de lezzetli tariflerde kullanılan bir besindir. Kerevizi, bu kez Türk mutfağının en sevilen mezelerinden biri olan haydari yapımında kullanıyoruz. Malzemeler hazırsa, kerevizli haydari tarifi için detaylara geçebiliriz.

Videolu anlatımıyla nefis haydari tarifini denemeyi unutmayın.

Kerevizli Haydari Tarifi İçin

Malzemeler

Kerevizli Haydari

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 4-5 adet bütün cevizi kenara ayırın ve kalanları robottan geçirerek toz haline getirin. 
  2. Zeytinyağını cezvede hafifçe ısıtın. Bir kabın içine, toz ceviz, dövülmüş sarımsak, kuru nane ve ufalanmış beyaz peyniri ekleyin.
  3. Üzerine sıcak yağı dökün ve çatal yardımıyla ezerek karıştırın.
  4. Karışıma yoğurt ve ince kıyılmış dereotunu ilave ederek güzelce karıştırın. 
  5. Kerevizin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Üzerine limon sıkıp karıştırın.
  6. Kerevizi haydari ile karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerini ceviz ve dereotu ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Özel Günler Davet Yemekleri Meze Tarifleri Salata Tarifleri