Kebapçı Usulü Soğan Mezesi
Selin Hıdır
664 Tarif       0 Takipçi
Kebapçı Usulü Soğan Mezesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kebapçı Usulü Soğan Mezesi Tarifi: Kebap sofralarının vazgeçilmez eşlikçisi olan bu nefis soğan mezesi, basit malzemelerle hazırlanan ama damağınızda iz bırakan bir lezzet sunar. İncecik doğranmış mor soğanlar, sumakla harmanlanarak ekşi ve aromatik bir tada bürünürken; zeytinyağı, limon suyu ve maydanozla tazelik kazanır. İşte Kebapçı Usulü Soğan Mezesi yapılışı, tarifi ve malzemeleri: 

Soğan Ezmesi tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Kebapçı Usulü Soğan Mezesi kaç kaloridir?

Bir porsiyon Kebapçı Usulü Soğan Mezesi 90 kaloridir.

Kebapçı Usulü Soğan Mezesi Tarifi İçin

Malzemeler

Kebapçı Usulü Soğan Mezesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları ikiye bölüp ince yarım ay şeklinde doğrayın.
  2. Acılığını almak için soğanları biraz tuzla ovalayın ve 5 dakika bekletin. Ardından suyunu sıkıp yıkayın.
  3. Doğranmış ve acısı alınmış soğanların üzerine sumak serpin, limon suyu ve tuzu da ekleyin. İyice karıştırın.
  4. Zeytinyağını, pul biberi ve nar ekşisini ekleyin. İyice harmanlayın.
  5. En son ince kıyılmış maydanozu da ekleyin ve hafifçe karıştırın.
  6. Dilerseniz mezenin üzerine biraz daha isot ve sumak serpip közlenmiş domates ya da biberle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Adana kebabı, Urfa kebabı, kuzu şiş, ciğer, kanat gibi ızgara etlerin yanında servis edebilirsiniz.
  • Mezeyi sıcak lavaş ya da tırnak pide ile birlikte sunarak lezzeti katlayabilirsiniz. Lavaşla dürüm yaparken içine ekleyerek de tüketilebilir.
  • Yanına közlenmiş domates, biber, hatta köz patlıcan gibi sıcak eşlikçiler ekleyerek sofrayı zenginleştirin.
  • Humus, haydari, acılı ezme ve patlıcan salatasıyla birlikte bir "meze tabağı"na dahil ederek sofrada şık bir sunum yapabilirsiniz.
  • Özellikle evde yapılan dürümlerin içine, etle birlikte ekleyerek kebapçı lezzetini yakalayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Acısını almak ve daha yumuşak hale getirmek için soğanları ince doğradıktan sonra tuzla iyice ovalayıp 5-10 dakika bekletin. Ardından suyunu sıkın ve yıkayın.
  • Sumak mezeye hem aroma hem de renk verir. Taze, ekşi tadı belirgin bir sumak kullanın. İsteğe göre sıcak suda 5 dakika bekletilmiş sumak da eklenebilir.
  • Tazeliğini kaybetmemesi ve diri kalması için maydanozu karışımın içine en son ilave edin.
  • Mezeyi fazla yağlı yapmadan, sadece parlaklık ve tat vermesi için 1-2 yemek kaşığı kaliteli zeytinyağı yeterlidir.
  • Mezeyi servis etmeden en az 15-20 dakika önce hazırlayıp buzdolabında dinlendirirseniz, tatlar birbirine daha iyi geçer.
  • Güneydoğu usulü bir aroma için az miktarda isot ve nar ekşisi ekleyebilirsiniz. Bu malzemeler mezeye derinlik ve hafif tatlı-ekşi bir dokunuş katar.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Salata ve Meze Tarifleri Sebze Tarifleri Atıştırmalık Farklı Sebze Yemekleri Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Turp Mezesi
Patates Tarator
Hatay Usulü Humus Tarifi
Fasulye Piyazı
Yoğurtlu Salatalık Mezesi
Mantar Ekşileme