Havuç Mezesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Asya ve Avrupa olarak bilinen havuç, Türk mutfağının en önemli garnitürlerinden biridir. Ülkemizde Doğu Anadolu Bölgesi hariç her yerde yetiştirilen bu besin; salata, çorba, tatlı ve ana yemeklerde kullanılır. A ve C vitamini bakımından zengin olan havucun göz sağlığına iyi geldiği bilinir. Bağışıklığı güçlendirmesinin yanı sıra meme kanseri riskini de düşürür. Malzemeleriniz hazırsa, yılbaşı gibi özel gecelerde sunabileceğiniz havuç mezesi tarifine başlayabiliriz.

Havuç Mezesi Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Havuç Mezesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havuçları temizleyip rendeleyin. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtın. Rendelediğiniz havuçları ekleyip soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Sarımsakları soyup ezin ve bir kaseye alın. Ilınan havuçlar, yoğurt, mayonez, ince kıyılmış maydanoz, kalan zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Maydanoz ile süsleyin.
  3. Havuç mezesini, imam bayıldı yemeğinin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Havuç Mezesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Havuçların dışını temizlemek için bıçağın ters tarafı ile törpüleme yapabilirsiniz.
  2. Havuçları kısık ateşte soteleyin. Rengi pembeleşmeye başladığında ocağın altını kapatabilirsiniz.
  3. Ilımaya başlayan havuca yoğurt hariç tüm malzemeleri karıştırın. Yoğurdu servis edeceğiniz zaman ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Havuç Mezesi Kaç Kaloridir?

Havuç mezesinin bir porsiyonu 70 kaloridir. Bu tarifi, diyet listelerinde ve çay saatlerinde tüketebilirsiniz.

Yemeklerin yanında servis edebileceğiniz meze tarifleri mi arıyorsunuz? Tahin ve nohutun muhteşem uyumuyla hazırlanan humus tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meze Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi