Girit Mezesi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yunan mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri haline gelen girit mezesi, ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde tüketilir. Bazı yörelerde tirokafteri ismiyle de anılır. Yapımında ceviz, peynir ve sarımsak kullanılır. Genellikle et yemeklerinin yanında servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, tadına doyamayacağınız Girit mezesi tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Girit Mezesi Kaç Kaloridir?

Girit Mezesi Tarifi İçin

Malzemeler

Girit Mezesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Peyniri 2 saat ılık suda bekletin ve tekrar sertleşmemesi için buzdolabına koyun. 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra rendeleyin.
  2. Fıstık ve cevizi iri kalacak şekilde rondodan geçirin. Ezilmiş sarımsağı, ceviz, fıstık, kekik ve kırmızı pul biberle karıştırıp peynire ekleyin.
  3. Zeytinyağını yedirerek dökün ve karıştırmayan devam edin. Bütün malzemeler birbirine iyice karıştığında sunuma hazır olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Girit mezesini, kuzu rosto ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Beyaz peynirle birlikte, lor veya ezine peyniri kullanabilirsiniz. Peyniri ezebilmek için suda bekletmeyi ihmal etmeyin.
  • Ceviz ve fıstığı ufalarken boyutları mutlaka iri kalmalı. Böylece tadını daha yoğun olarak alabilirsiniz.
  • Girit mezesinin en önemli noktası, malzemelerin birbiriyle özdeşleşmesidir. Bu yüzden karıştırma işlemini es geçmeyin.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Kuruyemişli Tarifler Öğle Yemeği MasterChef Tarifleri Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi