Fındık Tarator
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balık ve sebze yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz lezzetli, pratik bir tarator tarifi ile karşınızdayız. Yalnızca 6 malzemeden oluşan fındık tarator, ortalama 15 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Osmanlı döneminden günümüze gelen bu tarator tarifi için malzemeler aşağıda. 

Tarator denildiğinde ilk akla gelen havuç tarator ve kabak tarator tarifine de göz atın.

Fındık Tarator Tarifi İçin

Malzemeler

Fındık Tarator

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ekmek içleri rondodan geçirilir. 
  2. Limon suyu ve su dışındaki bütün malzemeler bir karıştırma kabında karıştırılır. 
  3. Sıvı malzemeler eklendikten sonra fındık tarator hazırdır. 
  4. Balık  ya da sebzeler ile birlikte tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Meze Tarifleri Osmanlı Mutfağı Kuruyemişli Tarifler Yoğurtlu Tarifler

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi