Fasulye Piyazı
Selin Hıdır
664 Tarif       0 Takipçi
Fasulye Piyazı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fasulye Piyazı Tarifi: Ferahlatıcı ve doyurucu bir meze! Haşlanmış fasulye, lezzetli mor soğan, taze domates, haşlanmış yumurta ve maydanoz ile buluşuyor. Sirke ve nar ekşisiyle tatlandırılan bu piyaz, hem et yemeklerinin yanında hem de tek başına harika bir seçenek. Hem pratik hem de besleyici!  İşte Fasulye Piyazı yapılışı, tarifi ve malzemeleri:  

Levrekli Piyaz tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Fasulye Piyazı kaç kaloridir?

Bir porsiyon Fasulye Piyazı 250 kaloridir.

Fasulye Piyazı Tarifi İçin

Malzemeler

Fasulye Piyazı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru fasulyeleri bir gece önceden suya koyarak bekletin. Ertesi gün haşlayıp süzün. Konserve fasulye kullanıyorsanız, sadece süzülüp yıkanması yeterli olur.
  2. Mor soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Bir kaba alıp üzerine tuz, şeker, sirke ve limon suyunu ekleyin. Karıştırarak soğanın acılığını alıp yumuşamasını sağlayın.
  3. Domatesleri halka halka doğrayın. Haşlanmış yumurtaları soyup dilimleyin.
  4. Haşlanmış fasulyeleri geniş bir kaseye alın. Üzerine doğradığınız mor soğanı, domatesi ve yumurta dilimlerini ekleyin. Zeytinyağını ve nar ekşisini de ilave edin.
  5. Karışıma ince doğranmış maydanozu ekleyin ve nazikçe karıştırın. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra, dilediğiniz şekilde servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Fasulye piyazı, ızgara et yemekleri, köfte, tavuk şiş veya döner gibi et yemeklerinin yanına mükemmel gider. Yanında pilav veya fırın patates ile servis edebilirsiniz.
  • Meze tabağında, özellikle rakı sofralarında harika bir seçenek olacaktır. Yanında biraz beyaz peynir, zeytin veya kızarmış ekmek ile sunabilirsiniz.
  • Fasulye piyazını, sıcak lavaş arasında dürüm şeklinde de servis edebilirsiniz. Ayrıca içine haşlanmış tavuk veya et ekleyerek daha zengin bir öğün haline getirebilirsiniz.
  • Sade bir salata yerine, fasulye piyazını sebzeli bir salata gibi servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya ayran ile tamamlayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Mor soğanı doğradıktan sonra, üzerine tuz, şeker ve sirke ekleyip biraz bekletmek, acılığını alır ve lezzetini arttırır. Ayrıca daha yumuşak olur.
  • Fasulyelerin çok sert olmamaları için iyi bir şekilde haşlanması gerekir. Eğer fasulyeler sertse, piyazın lezzeti eksik olabilir. Haşlama işlemini iyi yapmaya özen gösterin.
  • Nar ekşisi, piyaza hem ekşilik hem de tatlımsı bir aroma katacaktır. Ancak çok fazla kullanmamaya dikkat edin, çünkü nar ekşisi yoğun olabilir. Damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.
  • Limon suyu ve sirke, piyazın asidik dengesini sağlar. Her ikisini de kullanmak, daha ferah bir tat elde etmenizi sağlar.
  • Maydanoz, hem lezzet hem de görsellik katacaktır. Ancak maydanozu ekledikten sonra fazla karıştırmamaya özen gösterin, aksi takdirde maydanozun taze dokusu kaybolabilir.

Tarif Kategorileri

Salata ve Meze Tarifleri Atıştırmalık Pratik Yemek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Bakliyat Tarifleri Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Turp Mezesi
Patates Tarator
Hatay Usulü Humus Tarifi
Kebapçı Usulü Soğan Mezesi
Yoğurtlu Salatalık Mezesi
Mantar Ekşileme