Cevizli Bat
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Bat Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Cevizli Bat

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru çukur bir kaba alıp üzerine sıcak suyu dökün ve suyunu tamamen çekene kadar bekletin.
  2. Taze soğan ve maydanozu temizleyip ince ince doğrayın.Domatesleri soyup doğrayın. Sivri biberleri temizleyip kıyın. Mercimek ve salçayı bulgura ekleyip harmanlayın.
  3. Ceviz, taze soğan,sivri biber,maydanoz, domates, pul biber, karabiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın.
  4. Cevizli batı yağlanmış küçük kalıplara döküp üzerlerine kaşığın sırtı ile bastırın.
  5. Servis tabağına ters çevirip alın.Domates dilimleri ve kıvırcık marul ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Asma yaprağında sunulan nefis bat tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri Meze Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi