Bostan Patlıcanı Közlemesi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasik Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan bostan patlıcanı, özellikle yaz aylarında sofralarımızı süsleyen, lezzetli ve besleyici bir sebzedir. Bostan Patlıcanı Közlemesi, bu lezzetli patlıcanların közlenerek hazırlanan nefis bir meze ya da garnitür seçeneğidir. Malzemeler hazırsa Bostan Patlıcanı Közlemesi tarifine geçebiliriz.

Yoğurtlu Patlıcan Ezme tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Bostan Patlıcanı Közlemesi kaç kaloridir?

Bir porsiyon Bostan Patlıcanı Közlemesi 120 kaloridir

Bostan Patlıcanı Közlemesi Tarifi İçin

Malzemeler

Bostan Patlıcanı Közlemesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bostan patlıcanlarını ortadan ikiye kesin ve üzerini iyice yağlayın.
  2. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
  3. Patlıcanlar piştikten sonra fırından çıkarın. Bir kaşık yardımıyla patlıcanların iç kısmını kolayca çıkarabilirsiniz.
  4. Közlenmiş bostan patlıcanı servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Közlenmiş patlıcanı yanında taze ekmek dilimleri ile servis edebilirsiniz.
  • Közlenmiş patlıcanı süzme yoğurtla servis edebilirsiniz.
  • Kinoa veya bulgur salatası, közlenmiş patlıcanın yanında hem doyurucu hem de besleyici bir seçenek sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Patlıcanların eşit şekilde pişmesi için fırını önceden ısıtmak önemlidir.
  • Patlıcanları közledikten sonra, kabuklarının daha kolay soyulması için bir kapaklı kaba veya poşete koyarak 10-15 dakika bekletin. Bu yöntem, patlıcanların buharı ile kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlar.
  • Patlıcanların kabuklarını soyarken dikkatli olun. Patlıcanların iç kısmını bozmadan, sadece yanmış kabukları temizlemeye özen gösterin.
  • Közlenmiş patlıcanları buzdolabında hava geçirmeyen bir kapta saklayabilirsiniz. Bu şekilde, patlıcanlar 2-3 gün boyunca taze kalabilir.

Tarif Kategorileri

Meze Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Patlıcanlı Tarifler Salata ve Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Girit Kabağı Tava Mezesi
Zeytin kavurması