Bademli Kabak
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Aydın Demir'den nefis mi nefis bir tarifle karşınızdayız. Girit veya sakız kabağı ile hazırlanan bu tarif, genellikle ana yemeklerin yanında meze olarak sunulur. Üzeri badem, dereotu ve yoğurt ile zenginleştirilir. Hafif bir tarif olduğu için diyet listelerinde de tercih edilebilir. Malzemeler hazırsa, bademli kabak tarifine geçebiliriz.

Kabak sıyırma ve kabak sarması tarifine de mutlaka göz atın.

Bademli Kabak Tarifi İçin

Malzemeler

Bademli Kabak

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı minik küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
  2. Soğanlar şeffaflaşınca kalın rendelediğiniz kabakları ekleyerek 5 dakika daha soteleyin.
  3. Ilınınca, yoğurtla karıştırıp, file badem ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
  4. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yılbaşı Yemekleri Kabaklı Tarifler Kuruyemişli Tarifler Davet Yemekleri Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi