Yengen
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yengen ya da diğer adıyla karışık tost, birçok malzemenin içinde barındırdığı oldukça doyurucu ve lezzetli bir atıştırmalıktır. İsterseniz kahvaltıda, isterseniz günün diğer saatlerinde tüketebileceğiniz Yengen tostu, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir, özellikle İzmir ve çevresinde yapılan kumruya çok benzetilmektedir. Kıtır sandviç ekmeğinin içinde yok yok! Gelin, beraber içini hazırlayıp bir güzel yiyelim.

Yengen tost kaç kalori?

Yaklaşık olarak yengen tost 300-350 kalori olarak içeriğine göre değişmektedir.

İzmir bombası tarifi için göz atabilirsiniz.

Yengen Tarifi İçin

Malzemeler

Yengen

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sucuk, salam ve sosisleri bir tavada yağ ile kızartın.
  2. Sandviç ekmeklerini ortadan ikiye bölün ve her iki tarafına da önce tereyağı sonra mayonez sürün.
  3. Tost makinesinde veya tavada ekmeklerin iç kısımlarını kızartın.
  4. Kaşar peynirlerini dilimleyin ve tavada hafifçe eritin.
  5. Sandviç ekmeklerinin içine kızarttığınız sucuk, sosis ve salamı yerleştirin.
  6. Üzerine erittiğiniz kaşar peynirini, kornişon turşusu ve dilimlenmiş domatesleri ilave edin.
  7. Dilerseniz üzerine ketçap ve mayonez sıkarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yengen tostun yanına yeni demlenmiş bir fincan çay  servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz kaşar peyniri yerine hellim peyniri de koyabilirsiniz.
  • Yengen tostun yanına patates kızartması servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Ekmeğin içerisine tereyağı sürdükten sonra tost makinesinde ya da tavada birkaç dakika kızartırsanız daha lezzetli olucaktır.

Tarif Kategorileri

Sandviç Tarifleri Atıştırmalık Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Bocadillo
Roujiamo
Jambon beurre
Big Mac Taco
Lampredotto
Cubano sandviç