Crois Duck Sandviç
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Hakan Özfırıncı’dan 10. Delifrance Dünya Sandviç Yarışması’nda dünya birinciliğini aldığı “Crois duck sandviç” tarifi ile karşınızdayız. Şef, crois duck ile dildeki 4 tadı da hissettirmeyi hedeflemiştir. Aynı zamanda sandviçte sağlığı da ön plana çıkartmıştır. Bu nedenle hem et, hem de sebzeleri kullanmıştır. Peki, crois duck nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Dünya Sandviç Yarışması'nda birinci olan Hakan Özfırıncı'dan nefis crois duck tarifi ile karşınızdayız.

Alternatif olarak ton balıklı sandviç ve  hellim peynirli sandviç tarifini deneyebilirsiniz.

Crois Duck Sandviç Tarifi İçin

Malzemeler

Çapata ekmeği için 

Biberli ailoi sos için

İç malzeme için 

Crois Duck Sandviç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unların yarısını ve tuzu ayırın. Çapata için gerekli diğer tüm malzemeyi bir kaba alarak çamur kıvamında olana kadar karıştırın ve üzerini streç filmle sararak 25-30 dakika süreyle mayalanmaya bırakın.
  2. Mayalanan hamura ayırdığınız un ve tuzu da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun  ve unlanmış tezgahın üzerine alın.
  3. Hamuru da unladıktan sonra üzerini streç filmle sararak tekrar 1.5-2 katına ulaşıncaya  kadar mayalanmaya bırakın.
  4. Tezgahı yeniden unlayın ve hamuru ters çevirerek bir merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında ve büyük kare şeklinde açın.
  5. İstediğiniz çapta ve boyutta kesin ve şeklini bozmadan fırın tepsisine alın.
  6. Burada en az 2 katına çıkana kadar tekrar mayalanmaya bırakın ve daha sonra önceden ısıtılmış 190-200 derecedeki buharlı fırında kontrollü bir şekilde 20-25 dakika süreyle pişirin.
  7. Eğer fırınınız buharlı değilse, fırının içine ısıya dayanıklı su dolu bir kap koyun.
  8. Sos için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın. 
  9. Portakalın kabuğunu bir zester ile soyun ve dilimleri arasındaki zarları bir bıçak yardımı ile ayırarak segmentler çıkarın.
  10. Ördek göğsünü bir tavaya alın. Kendi yağında hızlıca çevirerek çok az pişirin ve dilimleyin.
  11. Pişirdiğiniz çapata ekmeğini 2’ye bölün ve iç kısımlarını tavada çıtır hale gelene kadar ısıtın.
  12. Üzerine hazırladığınız sosu sürün ve üstüne ördek göğsü dilimlerini ve portakal segmentlerini yerleştirin. 
  13. Nar ekşisi ve zeytinyağını bir kaba alarak iç malzemelerden kalan taze otlar ile narı ekleyerek karıştırın ve sandviçinizin üzerine gezdirin. Diğer çapata dilimi ile sandviçinizi kapatın ve servis edin. 

ŞEFİN NOTU

  1. Tariflerde kullanılan soslar 5 adet sandviç içindir. Bu sosları hazırladıktan sonra kalan miktarı buzdolabında saklayın. 

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Sandviç Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Bocadillo
Roujiamo
Jambon beurre
Big Mac Taco
Lampredotto
Cubano sandviç