SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
Taze Bamya Turşusu
Taze Bamya Turşusu
Güncelleme tarihi:
30 Temmuz 2021
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
5 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Kışın yemeklerin yanında servis edeceğiniz lezzet.
Taze Bamya Turşusu Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg taze bamya (uzun)
4-5 çay bardağı sirke
10 çay bardağı kaynar su
1 adet limon
5-6 dal maydanoz
5-6 dal dereotu
7-8 diş sarımsak
3 adet taze acı biber
3-4 yemek kaşığı tuz
Taze Bamya Turşusu
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Sarımsakları ayıklayıp ortadan ikiye bölün ve kavanozun dibine bir kaç tane koyun.
Bamyaları yıkayıp cam kavanoza yerleştirin. Aralarına maydanoz, dereotu, acı biber ve sarımsak koyun.
Diğer bir kapta kalan malzemeleri su ile karıştırın ve bamyaların üzerine gezdirin.
Kavanozun ağzını kapatın ve ters çevirip bir kaç saat bu şekilde bekletin. Daha sonra serin bir yerde yaklaşık 2 hafta muhafaza edin.
Bu süre sonunda turşuyu yiyebilirsiniz. Açtıktan sonra da buzdolabında saklayın.
Tarif Kategorileri
Pratik Yemek Tarifleri
Konserve Tarifleri
Turşu Tarifleri
Benzer Tarifler
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç
Air Fryer'da kabak sandal
Air Fryer'da erikli milföy tatlısı
Salatalık Sushi