Süs Biber Turşusu
Süs biber (biberiye) turşusu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Süs Biber Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Süs Biber Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biberleri yıkayıp süzün. Bir kürdan veya iğne yardımıyla biberleri birkaç yerinden delip, aralarında sarımsaklar olacak şekilde kavanoza doldurun. Bir kapta toz şeker, kaya tuzu ve sirkeyi iyice karıştırıp biberlerin üzerine dökün. Kavanozu sıcak su ile doldurun ve ağzını steril bir kapakla sıkıca kapatın. Kavanozu ters çevirip soğuyana kadar bekletin. Daha sonra gün ışığı almayan bir yerde 15-20 gün bekletin.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Çiğ Köfte Sushi
Chia Tohumlu Pankek
Fransız tost
Kuru Kayısı Kompostosu
Sarımsaklı Patates Püresi
Patates Röşti