Peynir Dolgulu Mantar
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Peynir ve mantarı hiç birlikte denediniz mi? İster yemeklerin yanına, ister kahvaltıya hazırlayacağınız eşsiz bir lezzet ile karşınızdayız. Peynir dolgulu mantar yapımında parmesan, çedar ve krem peynir olmak üzere 3 farklı peynir kullanılmaktadır. Genellikle meze ve atıştırmalık olarak sunulan bu yemek, fırında pişirildikten sonra servis edilir. Malzemeleri hazırladıysanız, peynir dolgulu mantar tarifi için kolları sıvayalım ve detaylara geçelim.

Etli mantar sote ve mantarlı risotto tarifine de göz atmayı unutmayın.

Peynir Dolgulu Mantar Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Peynir Dolgulu Mantar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip hazırlayın.
  2. Mantarların saplarını çıkarın ve zar şeklinde doğrayıp bir kenara koyun. Mantarları, üst tarafı aşağı gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Bir tavaya tereyağı ve sarımsağı ekleyin. Doğradığınız mantar saplarını da ilave edin ve yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
  4. Tüm peynir çeşitlerini ve baharatları ilave edip ısıyı düşürün. Peynir eriyene kadar pişirin ve ocaktan alın.
  5. Hazırladığınız iç harcı mantarların içine doldurun ve önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. 
  6. Mantarların üzerini taze kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Krem Peynirli Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Peynirli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Mantarlı Tarifler

Benzer Tarifler

Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç
Air Fryer'da kabak sandal
Air Fryer'da erikli milföy tatlısı
Salatalık Sushi