Patates Yemeği
Patates yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Akşam yemeğine en kolay ve az malzemeli ne yapabilirim diye düşünen varsa kesinlikle bu tarifi denemelisiniz..

Patates Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Patates Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri soyun ve küp küp doğrayın. Su dolu bir kaba koyarak nişastalarının gitmesini sağlayın. Ardından suyunu süzüp kenara alın.
  2. Tencereye sıvı yağ ekleyin. Yağ ısındığında doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları da ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
  3. Doğranmış domatesleri veya domates püresini tencereye ekleyin. Tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi de ilave ederek karıştırın.
  4. Patatesleri tencereye ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyin.
  5. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 
  6. En son olarak ince doğranmış maydanozu da serpiştirip karıştırın.
  7. Patates yemeğini sıcak olarak servis edin. Yanına pilav ya da yoğurtla tamamlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Patatesli Tarifler Akşam Yemeği Tencere Yemekleri Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

AvoFries Tarifi
Susamlı Bar
Alman turşusu
Tahin Soslu Tatlı Patates
Fit Pankek
Çiğ Köfte Sushi