Patatesleri soyun ve küp küp doğrayın. Su dolu bir kaba koyarak nişastalarının gitmesini sağlayın. Ardından suyunu süzüp kenara alın.
Tencereye sıvı yağ ekleyin. Yağ ısındığında doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları da ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
Doğranmış domatesleri veya domates püresini tencereye ekleyin. Tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi de ilave ederek karıştırın.
Patatesleri tencereye ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
En son olarak ince doğranmış maydanozu da serpiştirip karıştırın.
Patates yemeğini sıcak olarak servis edin. Yanına pilav ya da yoğurtla tamamlayabilirsiniz. Afiyet olsun.