Meksika Fasulyeli Çıtır Patates
Selin Hıdır
410 Tarif       0 Takipçi
Meksika Fasulyeli Çıtır Patates
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzetli ve doyurucu bir atıştırmalık arıyorsanız, Meksika Fasulyeli Çıtır Patates tam size göre! Kızartılan patates dilimlerinin üzerine domatesli, biber salçalı ve Meksika fasulyeli nefis bir karışım ekleniyor, sonra üzerine bolca çedar peyniri serpiliyor. İşte Meksika Fasulyeli Çıtır Patates tarifi:

Narlı Meksika Fasulyesi Salatası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Meksika Fasulyeli Çıtır Patates kaç kaloridir?

Bir porsiyon Meksika Fasulyeli Çıtır Patates 350 kaloridir.

Meksika Fasulyeli Çıtır Patates Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Meksika Fasulyeli Çıtır Patates

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin.
  2. Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın. Patates dilimlerini ekleyip, her iki tarafı da altın rengi ve çıtır olana kadar yaklaşık 5-7 dakika kızartın.
  3. Kızaran patatesleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
  4. Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  5. Geniş bir tavaya doğradığınız domatesleri ekleyin kavurmaya başlayın.
  6. Ardından, salça ekleyin, tuz, karabiber ve isteğe bağlı pul biber ile tatlandırın. Karıştırarak 2-3 dakika pişirin
  7. Meksika fasulyesini iyice süzün (konserve kullanıyorsanız) ve tavada pişirdiğiniz kıymaya ekleyin. Karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirin.
  8. Kızarttığınız patates dilimlerini fırın kabına alın üzerine hazırladığınız fasulye karışımını eşit şekilde yayın.
  9. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, peynirler eriyene kadar 10-12 dakika pişirin.
  10. Fırından çıkan meksika fasulyeli çıtır patateslerin üzerine ince doğranmış taze soğan serpiştirerek sıcak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Avokado, limon suyu, tuz, soğan ve biraz kişnişle hazırlanmış bir guacamole sos eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • Taze domates, soğan, kişniş ve lime suyu ile yapılmış bir salsa sosu ile servis edebilirsiniz.
  • Yoğurt, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve tuz karıştırılarak yapılan hafif bir sosu, patateslerin yanına ekleyebilirsiniz.
  • Yanında hafif bir yeşil salata (örneğin, roka, marul, taze nane ve zeytinyağlı limon sosu ile) servis edebilirsiniz. 
  • Patateslerin yanında, közlenmiş biber, kabak, havuç gibi sebzeler de servis edilebilir.
  • Bu tarifi soğuk bir limonata ile servis edebilirsiniz.
  • Eğer misafirleriniz için servis ediyorsanız, her tabağa bir porsiyon koyarak, üzerine taze kişniş veya maydanoz serpiştirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Patatesleri kızartırken, fazla yağ kullanmaktan kaçının. Sadece yeterli miktarda yağda kızartın, böylece patatesler hem çıtır olur hem de daha hafif olur.
  • Kızartma sırasında patatesleri fazla karıştırmamaya özen gösterin. Bu, patateslerin dağılmasını engeller ve daha düzgün bir şekilde kızarmalarını sağlar.
  • Peynirin fazla erimesi yerine sadece hafifçe erimesi sağlanmalı. Bu nedenle fırına verdikten sonra peynirin rengi altın sarısına dönene kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.
  • Biber salçası fazla eklenirse, yemeğin tadı acı olabilir. Bu yüzden 2 tatlı kaşığı salça, yemeği lezzetli kılmak için yeterli olacaktır. Baharatları damak tadınıza göre ayarlamak da önemli.
  • Patateslerin kızartılması yerine fırınlanarak pişirilmesi, hem daha sağlıklı hem de çıtır bir sonuç elde etmenizi sağlar. Fırında, patatesleri hafifçe zeytinyağı ile karıştırarak 200 derecede 25-30 dakika pişirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Patatesli Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Atıştırmalık Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Patates Röşti
Kremalı Karnabahar Püresi
Falafel Bowl
Kestane Püresi
Ispanaklı Pankek
Karamelize Soğan