Bamyaların uçlarını bir bıçak yardımı ile
dikkatlice kesin. Bamyaları 1 çorba kaşığı tuz ve 1 limon suyu ilave edilmiş
kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün.
Kabuğunu soyduğunuz domateslerin bir
kısmını zar şeklinde doğrayın. Geniş bir tencereye zeytinyağının yarısı ile
birlikte yemeklik doğradığınız soğanları alın ve 5 dakika kadar kavurun.
Domatesleri ekleyip 15 dakika boyunca pişirin. En son tuzu ve bamyaları ilave
edip ocaktan alın.
Kalan domatesleri halka şeklinde
dilimleyin ve yarısını fırın kabının tabanına yerleştirin. Üzerine bamyaları
yayın, halka dilimlenmiş kalan domatesleri dizin ve önceden ısıtılmış 180
derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alır almaz ince kıyılmış taze
fesleğenleri serpin. Ilındıktan sonra servis yapın.