Pilav Türk mutfağında oldukça fazla tüketilen yemekler arasında bulunuyor. Kıvamının tutturulması çok da kolay olmayan bu besin, doğru pişirme tekniğiyle çok lezzetli olabiliyor. Pilav şehriyeli, tavuklu, garnitürlü birçok şekilde sofralarda yerini alıyor. Ziyafet pilavı nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa ziyafet pilavı tarifine geçelim.
Malzemeler
Süslemek için
Hafif yemek tarifleri arayanlar için birebir...
Pirinci tuz ve limon suyu ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün.
Havucu temizleyip küp doğrayın. Mısırın suyunu süzün.
Tereyağını tencerede eritin. Pirinç ve küp kesilmiş havucu ilave edip devamlı karıştırarak kavurun. Nohut, bezelye ve tuzu ekleyip harmanlayın. Sıcak et suyunu ilave edip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Pilavı ocaktan aldıktan sonra mısırı ekleyip harmanlayın ve 10 dakika dinlendirin.
Bir çorba kasesinin içine önce bir miktar pilav ekleyin ve kaşıkla üzerine hafifçe bastırın. Bir miktar kavrulmuş kuzu eti ilave edin. Tekrar pilav, kavrulmuş et ve pilav ekleyip sıralamayı tamamlayın. Pilavı servis tabağına ters çevirip aktarın. Kalan pilav ve kavrulmuş eti aynı şekilde hazırlayın. Pilavların üzerini kavrulmuş et, dereotu yaprakları,maydanoz yaprakları ve küp kesilmiş renkli biberlerle süsleyip sıcak servis yapın.