Yeşil Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yeşil Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Yeşil Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pirinci ılık suda bekletin ve sonra iyice yıkayarak süzün. Ispanak yapraklarını ve soğanları ince doğrayın. Tereyağından 1 tatlı kaşığı kadar ayırıp kalanını bir tencerede eritin. Soğanları ve ıspanak yapraklarını ekleyerek 1-2 kez karıştırın. Ispanak suyu, 1.5 su bardağı su, karabiber ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kaynatın. Su kaynayınca içine yıkadığınız pirinçleri ekleyerek karıştırın. Pirinç suyunu çekene kadar hızlı ateşte 3-4 dakika, sonrasında ise ocağı kısarak 10-15 dakika pişirin. Pilavı ocaktan alıp otları ekleyerek harmanlayın. Kalan tereyağını küçük bir tavada eritin ve fıstıkları hafifçe kavurun. Pilavı servis tabağına aldıktan sonra üzerine fıstıkları ekleyip servis yapın.

Datça badem köftesi tarifi için TIKLAYIN

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Diyet Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav