Türkmen Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Adından anlaşılacağı üzere Türkmen mutfağına özgü bir yemek olan Türkmen pilavı, klasik pirinç pilavına benzer şekilde hazırlanır. Yapımında kuşbaşı et, soğan ve havuç kullanılır. Özellikle kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir. Listedekiler hazırsa, yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan Türkmen pilavı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak Osmanlı pilavı ve tavuklu saray pilavı tarifine de göz atın.

Türkmen Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Türkmen Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak etleri tencerede veya düdüklüde kavurun.
  2. Soğan ve havuçları ince ince dilimleyin. Etlerin üzerine soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin.
  3. Birkaç dakika sonra havuçları da ekleyerek karıştırın. 
  4. Kavurma işleminin ardından 1 buçuk su bardağı su ekleyin. Etler suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Pirinçleri su ile yıkayın ve suyunu süzün. Mümkünse pirinçleri 20 dakika suyun içerisinde bekletin. Bu sayede nişastaları akacaktır.
  6. Ardından pirinçleri pilav tenceresine alın ve üzerine tuz ekleyerek yayın.
  7. Pirinçleri güzelce karıştırdıktan sonra üzerine 2 cm geçecek şekilde su ekleyin. Pirinci üst kısımdan hafifçe karıştırın ve pişmeye bırakın.
  8. Pirinçler suyunu çektiğinde yumuşaklığını kontrol edin. Eğer dirilik kaldıysa bir miktar daha su ekleyebilirsiniz.
  9. Pilav hazır olduğunda ocağın altını kısarak 10 dakika demlenmeye bırakın.
  10. Daha sonra ocağın altını kapatın ve 10 dakika daha dinlendirin.
  11. Hazırladığınız pilavı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine etli karışımı ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav