İri parçalar şeklinde kesilmiş etleri yıkayın ve
bir tencereye alın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Arpacık soğanlarının kabuğunu soyup 2
yemek kaşığı tereyağı ile birlikte etlere ekleyin.
10 dakika daha kavurarak pişirin. Havuçları
temizleyin ve jülyen doğrayın. Üzümleri
ve pirinci yıkayın. Tereyağının yarısını tavada
eritin. Havucu ve üzümleri ekleyip hafifçe kavurun.
Başka bir tencerede kalan tereyağını
eritin ve sıcak su veya et suyunu ekleyin. Kaynayan
suya pirinçleri ilave edin. Tuz ve karabiberle
tatlandırın. Kısık ateşte pirinç taneleri
yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına pilavı
yayın. Üzerine havuç ve üzümleri, en son
et ve soğanı ekleyip karabiber serpin. Sıcak
servis yapın.