Tavada Barbun Ve Midyeli Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Taze barbun filetosu, içi dolu dolu olan midyeler ile hazırlanan bu nefis pilav, tarçın ve kuş üzümünün eşsiz tatlarıyla buluşuyor. Ayrıca közlenmiş kapya biber kremasıyla da tamamlanan bu muhteşem lezzet, damakları şenlendirmeye hazır. Şef Yiğit Alıcıoğlu'ndan tavada barbun ve midyeli pilav tarifine geçebiliriz.

Tavada Barbun Ve Midyeli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Tavada Barbun Ve Midyeli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tarçınlı su için; 1 buçuk su bardağı suya 2 tatlı kaşığı tarçını ekleyip kaynatıyoruz.
  2. Kapya krem için; Biberlerimizi ocak yardımıyla közleyip kabuklarını soyuyoruz. Suyunu süzdüğümüz biberleri bir tutam tuz ile mutfak robotuna koyup pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çekiyoruz. En son süzgeçten geçirdiğimiz biberlerimizi bir sıkma torbasına alıyoruz.
  3. Midyeli pilav için; Yayvan bir tencerede ufak parçalar halinde doğradığımız soğanları, kalan tuz ile renk alana kadar soteliyoruz. Kuş üzümü, dolmalık fıstık, yemeklik doğradığımız iç midyeleri ve basmati pirincimizi ekliyoruz. Hazırladığımız tarçınlı suyu ve suyunu sıktığımız limonu ekliyoruz. Altı kısık bir şekilde pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Dereotunu da ekleyip servis ediyoruz.
  4. Barbun için; Tavada sıvı yağ ile 1’er dakika olacak şekilde iki tarafını da pişiriyoruz.
  Servis Önerisi

Tavada barbun ve midyeli pilavı, yeşillik salatası eşliğinde sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Pilav Tarifleri Akşam Yemeği Balık Yemekleri