SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Susamlı, Çörek Otlu Ve Kuru Üzümlü Pilav
Susamlı, Çörek Otlu Ve Kuru Üzümlü Pilav
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Susamlı, Çörek Otlu Ve Kuru Üzümlü Pilav Tarifi İçin
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı susam
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kuru üzüm
Tuz
Susamlı, Çörek Otlu Ve Kuru Üzümlü Pilav
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tereyağını tencerede eritip pirinci kavurun. Susam ve çörek otunu ekleyip kavurmaya devam edin. Kuru üzüm, su ve tuzu ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bir süre demlendirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Vejetaryen Yemekleri
Pilav Tarifleri
Benzer Tarifler
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı