SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Soya Fasulyeli Safranlı Pilav
Soya Fasulyeli Safranlı Pilav
Güncelleme tarihi:
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Soya Fasulyeli Safranlı Pilav Tarifi İçin
Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı soya fasulyesi
4 su bardağı su
25 gr tereyağı
2 yemek kaşığı soya yağı
1 tutam safran
Tuz
Karabiber
Soya Fasulyeli Safranlı Pilav
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Yüksek miktarda protein içeren soya fasulyesi, piyaz, salata, garnitür ve sıcak yemek yapımında da kullanılır.
Soya fasulyesini bir gün önceden suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Pirinci yıkayıp ılık suda 20 dakika bekletin. Tereyağı ile soya yağını tencerede ısıtıp pirinci kavurun.
Fasulyenin suyunu süzüp pirince ekleyin. Safranı 4 bardak ılık su ile karıştırıp tencereye ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirip 5 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerine kağıt havlu örtüp 10 dakika demlenmeye bırakın.
Harmanlayıp servis tabaklarına alın. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Soya Soslu Tarifler
Bakliyat Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Pilav Tarifleri
Benzer Tarifler
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı