Şehriyeli Pirinç Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tel şehriye ile hazırlanan pirinç pilavı, klasik pirinç pilavından farklı olarak hazırlanır. Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan şehriyeli pilav yapımında, et suyu veya et bulyon kullanılarak yemeğe aroma katmak da mümkündür. Malzemeler hazırsa, yalnızca 5 malzemeden oluşan ve ana yemeklerin yanına çok yakışan şehriyeli pirinç pilavı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Videolu anlatımıyla sade pirinç pilavı tarifine de göz atın.

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Şehriyeli Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tencerede tereyağını eriyin. Pirinçleri suyun altında durulayın ve fazla suyunu süzün.
  2. Eriyen tereyağın üzerine tel şehriyeleri ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.
  3. Şehriyeler kahverengileşmeye başladığında, üzerine pirinci ekleyerek 3-4 dakika daha kavurun.
  4. Pirinçlerin rengi şeffaflaşmaya başladığında, üzerine su ve tuz ekleyerek kapağını kapatın. 
  5. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.
  6. Pişirme işleminden sonra ocağın altını kapatın. Pilavın üzerini kağıt havlu ile kapatarak demlenmesi için 10 dakika bekleyin. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Pilavı isterseniz tavuk ya da et suyu ile hazırlayarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
  • Tel şehriyeyi yağda ya da sadece sıcak tavda kavurabilirsiniz.
  • Tel şehriyeler hızla renk alacakları için kontrollü şekilde pişirmelisiniz. Ne çok kavrulmuş ne de kavrulmamış olmamalıdır.
  • Tel şehriyeleri yıkamaya gerek yoktur ancak pirinçleri nişasta süzülene kadar yıkayın.
  • Dilerseniz, tel şehriye yerine arpa şehriye de kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı