Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında rengi
kahverengi oluncaya kadar kavurun. Kuşbaşı kuzu etleri ve salçaları ilave
edip etlerin rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Pirinç, jülyen
doğradığınız havuç, tuz ve baharatları ilave edin ve pirinçler şeffaflaşmaya
başlayıncaya kadar kavurun. Sıcak et suyunu ilave edip pirinçler göz
göz oluncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak
dinlenmeye bırakın. Fırında sarımsak için bütün sarımsağı yağlı kağıt
serili bir fırın tepsisine alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber
ile tatlandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında sarımsak pembeleşinceye
kadar pişirin. Dinlenen pilavı bir servis tabağına alın. Ortasına
sarımsağı yerleştirin. Taze biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.