Pilav Üstü Döner
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pilav üstü et döner, en sevilen sokak lezzetlerinden biridir. Yaprak şeklinde ince ince kesinler et döner, kızartıldıktan sonra pirinç pilavı ile birlikte servis edilir. Sunum için patates kızartması, domates ve kornişon turşu birlikte verilir. Peki, evde pilav üstü döner nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, pilav üstü döner tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak iskender ve tavuk döner tarifini de deneyebilirsiniz.

Pilav Üstü Döner Tarifi İçin

Malzemeler

Diğer malzemeler:

Pilav Üstü Döner

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pilav için; Bir tavaya sıvı yağ koyun. Pirinçleri önceden ıslatıp güzelce durulayın.
  2. Ardından fazla suyunu süzün. Pirinçleri tavaya ekleyip kavurun.
  3. Üzerine tuzu ekledikten sonra, uygun miktarda ılık su ekleyin.
  4. Ocağın altını kısıp kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  5. Patatesin kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Başka bir tavada patatesleri kızartın.
  6. Et döneri mikrodalgada maksimum derecede yaklaşık 8 dakika kadar pişirin.
  7. Eğer mikrodalga yoksa, tavada paketin üzerinde verildiği şekilde kızartabilirsiniz.
  8. Pişen pilavı servis tabağının kenarına koyun. Üzerine kızarttığınız et döneri ekleyin.
  9. Kenarlarına ise patates kızartması, domates ve kornişon turşu ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Pilav Üstü Döner Kaç Kalori?

  1. Pilav üstü et dönerin 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri MasterChef Tarifleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav