- Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda 10 dakika bekletin.
- Soğanları soyup kıyın. Maydanozu ve dereotunu temizleyip kıyın. Kuş üzümünün saplarını temizleyip yıkayın.
- Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Pembeleşen soğana ekleyip tuzla tatlandırın.
- Yüksek ateşte devamlı karıştırarak 10 dakika pişirin. Kuş üzümü, fıstık ve et suyunu ekleyip su kaynayıncaya kadar pişirin.
- Patlıcanların suyunu süzüp ısıttığınız Ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
- Kapağını kapatıp altını kısın ve pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Kızarttığınız patlıcanları ve ince kıydığınız maydanoz ve dereotlarını ilave edip karıştırın.
- Üzerine kağıt havlu örtün ve 10 dakika dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, farklı yemeklerde de kullanabileceğiniz iç pilav tarifini notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.