Patlıcanlı İç Pilav
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı İç Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Patlıcanlı İç Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda 10 dakika bekletin.
  2. Soğanları soyup kıyın. Maydanozu ve dereotunu temizleyip kıyın. Kuş üzümünün saplarını temizleyip yıkayın.
  3. Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Pembeleşen soğana ekleyip tuzla tatlandırın.
  4. Yüksek ateşte devamlı karıştırarak 10 dakika pişirin. Kuş üzümü, fıstık ve et suyunu ekleyip su kaynayıncaya kadar pişirin.
  5. Patlıcanların suyunu süzüp ısıttığınız Ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  6. Kapağını kapatıp altını kısın ve pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Kızarttığınız patlıcanları ve ince kıydığınız maydanoz ve dereotlarını ilave edip karıştırın.
  7. Üzerine kağıt havlu örtün ve 10 dakika dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, farklı yemeklerde de kullanabileceğiniz iç pilav tarifini notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Pilav Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı