Mesfouf
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İnce bulgur, zeytinyağı ve nohut ile hazırlanan mesfouf, Cezayir ve Tunus mutfağının geleneksel yemeklerinden biridir. Mağrip'te çok popüler olan bu yemek, özellikle Ramazan ayında tüketilir. Ayrıca kalabalık aile yemeklerinde ve geleneksel kutlamalarda da sunulur. Malzemeler hazırsa, Cezayir usulü mesfouf tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için Cezayir yemeklerine göz atın.

Mesfouf Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Mesfouf

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohutları bir gece önceden yıkayın ve suda bekletin.
  2. Ertesi gün tencereye alıp üzerine su ekleyin ve nohutları haşlayın.
  3. Büyük bir kaba ince bulgurları alın ve üzerine sıcak su ekleyin. Üzerini kapatarak şişmesini bekleyin.
  4. Şişen bulgurları karıştırın ve tane tane olmasını sağlayın.
  5. Bulgurların üzerine haşlayıp süzdüğünüz nohutları, susamı, bademi, tuzu ve şekeri ekleyerek karıştırın.
  6. Ayrı bir kapta zeytinyağı ve nar ekşisini karıştırın.
  7. Hazırladığınız sosu, ince bulgurların üzerine ekleyerek güzelce harmanlayın.
  8. Mesfouf yemeğini servis tabağına alın. Üzerine dilimlenmiş hurma ve üzüm ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav