Mantarlı Ve Pastırmalı Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Ve Pastırmalı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Mantarlı Ve Pastırmalı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

Pirinci 1 tatlı kaşığı limon ve 1 tutam tuz ilave edilmiş sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp suyunu süzün.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Mantarları nemli bir bezle silip dilimleyin. Pastırmaları ince zar şeklinde doğrayın. 

Zeytinyağını bir tavada ısıtıp sırasıyla; soğan, sarımsak ve mantarı ekleyerek kavurun. Ateşten alıp pastırmayı ilave edin.

Pilav tenceresinde 15 gr tereyağını eritip pirinci kavurun. Sıcak et suyunu ve 1 tutam safranı ekleyin. Bir taşım kaynatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavın üzerini kalan tereyağından gezdirin. 10 dakika kadar demlendirip pastırmalı harcı ilave edin. Sıcak servis yapın.


Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav