Maklube Yemeği
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ülkemizde en çok Mardin, Siirt ve Hatay çevresinde yapılan maklube, etli pilav olarak da bilinir. Genellikle dana veya kuzu eti kullanılır. Arap ülkelerinde sık sık tüketilen bu besin, ana yemek olarak sunulur. İsteğe göre farklı baharatlarla aromatik bir tat elde edilir. Malzemeleriniz hazırsa, pratik maklube yemeği tarifine başlayabiliriz.

Iza bulgur pilavı ve şah pilavı tarifine de göz atın.

Maklube Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Maklube Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eti küçük parçalar halinde kesip tavada kavurun. Yarım su bardağı ılık su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Patatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp kızartın.
  3. Soğanı halka şeklinde doğrayıp tencereye dizin. Üzerine etleri yerleştirin. Kızarmış patatesleri etlerin üzerine alın.
  4. Pirinci yıkayın. Ayrı bir tencerede tereyağında pirinci kavurun. Patateslerin üzerine alın. 2 su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş ekleyin.
  5. Tuz serpiştirip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 10 dakika dinlendirin.
  6. Tencereyi servis tabağına ters çevirip 5 dakika bekletin. Üzerindeki tencereyi alıp maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Maklube yemeğini, kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Yöresel Tarifler Et Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav