Koshari
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kosheri, koshery ya da kushery yemeği Mısır’ın geleneksel yemeğidir. Adeta bakliyat salatası olan bu yemek, oldukça doyurucu ve besleyicidir. Vejetaryen menülerine uygun bir yemek olan koshari, Mısır'da sokak lezzeti olarak satılır. Malzemeleriniz hazırsa koshari tarifinin yapım aşamaları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için Türkmen pilavı, karidesli siyah pirinç pilavı ve fırında asya usulü pilav tariflerine göz atabilirsiniz.

Koshari Tarifi İçin

Malzemeler

Koshari

Nasıl Yap��lır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinç ve mercimek iki yarı kapta ılık suda ıslatılarak 1 saat bekletilir. 
  2. Makarna bol tuzlu suda haşlanır süzülür. Pişen makarna yağda yapışmamaları için kavrulur.
  3. Sarımsak ezilir. Yemeklik doğranan soğan ve sarımsak, sıvıyağ ile birlikte tencerede kavrulur. Kavrulan soğan ve sarımsak kenara alınır. 
  4. Sos için tencereye tereyağı, su, tuz, karanfil, beyaz sirke, domates salçası ve ezilmiş sarımsak eklenerek 20 dakika pişirilir.
  5. Soğan ve sarımsağın kavrulduğu tencereye tereyağı, su, tuz, karanfil, beyaz sirke, domates salçası, ezilmiş sarımsak ve süzülen pirinç ve mercimek ilave edilerek 20 dakika pişirilie.
  6. Kat kat dizilir ve en üstüne kızarmış soğan ve sarımsak eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Mısır Mutfağı MasterChef Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı