Kıymalı Başbaşı Bulguru Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Başbaşı Bulguru Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Başbaşı Bulguru Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzetli ve çok pratik kıymalı başbaşı bulguru pilavı hazırlanışı.

  1. Kıymayı tencereye alın. Suyunu salıp çekene dek kavurun. Soğanı, salçayı, sıvı yağı, sarımsakları, biberleri ve domatesi ilave edin. 4-5 dakika kavurun. 
  2. Ayrı bir pilav tenceresinde tereyağını eritip başbaşı bulgurunu kavurun. Kaynar suyu ve tuzu ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, suyunu çekene kadar pişirin. Pilav pişince ayrı tencerede pişirdiğiniz kıymalı karışımı ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını hemen kapatın ve bu şekilde 10 dakika kadar demlendirin.

Kıymalı başbaşı bulguru pilavı yanında tavuk etli kağıt kebabı hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bakliyat Tarifleri Et Tarifleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav