Kalbuni Pilav
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kalbuni Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Kalbuni Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile ramazan sofralarınıza ayrı bir özen katın. Kuşüzümlerini soğuk suda bekletin. Tencereye etleri alıp üzerlerine 3 su bardağı et suyu ekleyin. Etler suyunu çekip kızarıncaya kadar kavurun. Bir tavada 50 gr tereyağını eritin. Bademleri ve Antep fıstıklarını kavurun. Kuşüzümlerini ilave edin ve ocaktan alın. Pirinç, kalan et suyu ve kavrulmuş badem ile Antep fıstıklarını etlerin üzerine alın. Tuzla tatlandırıp bir taşım kaynatın. Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin. Kalan tereyağını bir tavada eritip pilavın üzerine gezdirin. Üzerine tarçın ve dövülmüş kakule serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Et Tarifleri Yöresel Tarifler Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı