İç Pilavlı Gerdan Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İç Pilavlı Gerdan Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

İç pilav için

İç Pilavlı Gerdan Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Akşam yemeğinizi ziyafete çeviren iç pilavlı gerdan dolması tarifi;

  1. Bütün olarak kemiği ayrılmış gerdan etinin iç yüzeyine zeytinyağı sürüp tuz ve karabiberle tatlandırın ve birkaç saat buzdolabında bekletin.
  2. Yemeklik doğradığınız soğan ve dolmalık fıstıkları zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Et suyu ve kuş üzümünü ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  4. Pirinçler yumuşayıncaya kadar  kısık ateşte pişirin. İnce kıydığınız dereotunu ilave edip ocaktan alın. Üzerini bir havlu ile kapatarak 20 dakika dinlendirin.
  5. Kuşbaşı doğradığınız ciğerleri 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Ciğerler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alın ve demlenen pilava ilave edip karıştırın.
  6. Dinlenen etin ortasına iç pilavdan koyup rulo şeklinde sarın ve açılmayacak şekilde fırın ipi ile bağlayın.
  7. Yapışmaz yüzeyli geniş bir tavada kalan tereyağını eritin ve gerdan dolmasının her iki tarafını mühürleyin.
  8. Dikdörtgen bir fırın kabına alarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerini yağlı kağıt ile kapatarak 30 dakika pişirin.
  9. Yağlı kağıdı alıp 15 dakika daha kızarana kadar pişirip fırından çıkarın. Üzerindeki ipleri kesip dilimleyerek servis yapın.

Yemeği hazırlarken ihtiyaç duyacağınız iç pilav tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Dolma Tarifleri Pilav Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Gallo Pinto
Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı