Akşam yemeğinizi ziyafete çeviren iç pilavlı gerdan dolması tarifi;
- Bütün olarak kemiği ayrılmış gerdan etinin iç yüzeyine zeytinyağı sürüp tuz ve karabiberle tatlandırın ve birkaç saat buzdolabında bekletin.
- Yemeklik doğradığınız soğan ve dolmalık fıstıkları zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Et suyu ve kuş üzümünü ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
- Pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. İnce kıydığınız dereotunu ilave edip ocaktan alın. Üzerini bir havlu ile kapatarak 20 dakika dinlendirin.
- Kuşbaşı doğradığınız ciğerleri 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Ciğerler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alın ve demlenen pilava ilave edip karıştırın.
- Dinlenen etin ortasına iç pilavdan koyup rulo şeklinde sarın ve açılmayacak şekilde fırın ipi ile bağlayın.
- Yapışmaz yüzeyli geniş bir tavada kalan tereyağını eritin ve gerdan dolmasının her iki tarafını mühürleyin.
- Dikdörtgen bir fırın kabına alarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerini yağlı kağıt ile kapatarak 30 dakika pişirin.
- Yağlı kağıdı alıp 15 dakika daha kızarana kadar pişirip fırından çıkarın. Üzerindeki ipleri kesip dilimleyerek servis yapın.
Yemeği hazırlarken ihtiyaç duyacağınız iç pilav tarifine buradan göz atabilirsiniz.