Hamsili Pırasalı Pilav
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hamsili Pırasalı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Hamsili Pırasalı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci yıkayıp ılık tuzlu ve limonlu suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğan ve pırasayı temizleyip kıyın.
  2. Hamsilerin kılçıklarını temizleyip bol suyla yıkayın. Tuzlayıp süzgeçte bekletin.
  3. Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Pırasayı ekleyip 1-2 dakika soteleyin.
  4. Pirinç, dolmalık fıstık, kuşüzümü, baharat ve tuzu ekleyin. Sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince kıyılmış dereotunu serpiştirin ve 10 dakika dinlendirin.
  5. Yuvarlak bir kalıbın içini yağlayın. Hamsilerin yarısından fazlasını kalıbın tabanına dizin.
  6. Kenarlarda kalan hamsileri uçları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine pilavı yayın.
  7. Kalan hamsileri dizin. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Dışa taşan hamsileri üzerine kapatın. 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Hamsi Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Balık Yemekleri Fırın Yemekleri Yöresel Tarifler Pırasalı Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı