İtalyan Usulü Farro Buğdaylı Ve Ispanaklı Pilav
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Bergüzar Erden’den İtalyan mutfağından şahane bir pilav tarifi ile karşınızdayız. Buğday, bebek ıspanak, kuşkonmaz, zencefil, kişniş ve susam yağı ile hazırlanan bu pilav, İtalyan mutfağında önemli bir yere sahip. Malzemeler hazırsa, İtalyan usulü farro buğdaylı ve ıspanaklı pilav yapımı için detaylara geçebiliriz.

İtalyan mutfağının en sevilen tariflerinden olan mantarlı risotto ve peynirli ravioli tarifine de mutlaka göz atın.

İtalyan Usulü Farro Buğdaylı Ve Ispanaklı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

İtalyan Usulü Farro Buğdaylı Ve Ispanaklı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Farro buğdayını bir gece önceden ıslatın. Suyunu süzün ve bir tencereye alarak, sıcak su ilave ettikten sonra yumuşayana kadar pişirin.
  2. Kabakların üstünü kesin ve içini temizledikten sonra kapakları tekrar kapatarak önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.
  3. Zeytinyağını geniş bir tavaya alarak ısıtın. Zencefil, sarımsak, kimyon tohumu ve acı biberi ilave ederek renk alana kadar pişirin.
  4. Daha sonra ıspanak, kuşkonmaz ve kişniş ile Farro buğdayını ilave edin.
  5. Teriyaki sosu, susam yağı, pirinç sirkesi, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın ve kapağı kapalı olarak, kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.
  6. Pilavı, kabağın içine doldurun ve hellim peyniri, dereotu ve taze soğanla süsledikten sonra sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği İtalyan Mutfağı Yemekleri Ispanaklı Tarifler Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Gallo Pinto
Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı