Etli Ve Ispanaklı Pilav
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Etli Ve Ispanaklı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Etli Ve Ispanaklı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kemikli etleri iyice yıkayıp düdüklü tencereye nohutlarla birlikte aktarın. Üzerine 4 su bardağı su ve tuz ekleyin. Nohutları ve etleri iyice pişirin.
  2. Etler ılınınca kemiklerinden ayırarak küçük parçalar haline (Yemek kaşığına sığacak şekilde) getirin. Haşlama suyundan 2 bardak kadarını pilav yapımında kullanmak için ayırın.
  3. Pirinci ılık suda 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp süzün.
  4. Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra küçük küçük doğrayın.
  5. Geniş bir tencerenin içine önce ıspanakların yarısını serpin. Sonra pirincin yarısını serpin. Haşlanmış nohut ile didiklediğiniz etin de yarısını pirincin üzerine yayın.
  6. Aynı şekilde bir kat daha malzemeleri sıralayın.
  7. Malzemenin üzerine 2 bardak sıcak su dökün. Tereyağından küçük parçalar kesip eşit dağılacak şekilde her tarafa yerleştirin.
  8. Yüksek ateşte 2 dakika kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın.
  9. Suyunu hafif çekince ocaktan alın. Servis için üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, kuru nane serpin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Pilav Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı