Cümbüş Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cümbüş Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Cümbüş Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci yarım tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra yıkayıp süzün.
  2. Patlıcanları boyuna ince dilimler halinde kesin. Tuzlu suda, acılığını gidermesi için 15 dakika bekletin, daha sonra kağıt bir havlu ile iyice kurulayın. Patlıcanları kızgın yağda kızartıp kenarda bekletin.
  3. Pilavı yapmak için zeytinyağını ısıtıp, pirinci rendelenmiş havuçla birlikte sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun. Kapya biberi ilave edip 1 dakika daha kavurun. Sıcak suyu, kuş üzümlerini, taze bezelye içini ve tuzunu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Hafifçe karıştırıp pilavı demlenmeye bırakın.
  4. Kızarttığınız patlıcanları yuvarlak derin bir kabın içini tamamen kaplayacak ve kenarları kaseden sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine oda ısısında soğuttuğunuz zeytinyağlı pilavı döküp kaşıkla bastırın. Kenardan sarkan patlıcanları pilavın üzerini tamamen örtecek şekilde kapatın. Servis tabağına ters çevirerek aktarın ve dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Pilav Tarifleri Sebze Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Yöresel Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı