Barbunyalı Şölen Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Barbunyalı Şölen Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Pilav için

Barbunyalı Şölen Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Ayçiçeği yağını tencereye alıp ısıtın.Kuzu etini ekleyip soteleyin.Kekik ve karabiberi ilave edip karıştırarak kavurun.Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın.Etler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin.Fasulyeyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp sıcak muhafaza edin.

Pilav için pirinci ılık suda 30 dakika bekletip süzün ve bol suyla yıkayın.Tereyağını tencerede eritip pirinci kavurun.Doğranmış domates, tuz ve salçayı ilave edip karıştırın.Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın.Su kaynayınca ocağın altını kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örtün.

Etli fasulyenin yarısını pilava ekleyip harmanlayın.Sucukları ızgarada pişirin.Pilavı şekilli kek kalıbına alıp (kalıbın şeklini alması için) üzerine kaşığın tersi ile bastırın.Kalıbı ters çevirerek pilavı servis tabağına alın.Üzerini kalan etli fasulye ve sucuk dilimleriyle kaplayıp maydanozla süsleyin.Sıcak servis yapın.  

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Et Tarifleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı