Bal Kabaklı Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Azerbaycan mutfağından nefis mi nefis bir pilav tarifi ile karşınızdayız. Sahrap Soysal'ın eşsiz tarifi olan bu pilav, 'borani pilav' ismiyle de bilinir. Basmati pirinç, bal kabağı ve süt ile hazırlanır. Özellikle kalabalık sofralarda ve özel günlerde sunulur. Malzemeler hazırsa, Sahrap Soysal'dan bal kabaklı sütlü pilav tarifine geçebiliriz.

Farklı ülkelerden değişik pilav tarifleri denemek isteyenler için, Meksika pilavı ve Türkmen pilavı tarifini de buraya bırakıyoruz.

Bal Kabaklı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Bal Kabaklı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle geniş bir tencerenin içerisine yağları koyun. Orta ateşte yağların erimesini bekleyin.
  2. Yemeklik doğranmış soğanları yağın içerisine alarak 2 dakika pişirin.
  3. Üzerine tavla zarı gibi doğranmış bal kabaklarını ekleyin.
  4. Pirinci sıcak tuzlu suda bekletip, yıkayıp süzdükten sonra bal kabaklarının üzerine ilave edin.
  5. Su ve sütü bir kasede karıştırın. Tencerenin kenarından karışımın içerisine ekleyin.
  6. Tuz, karabiber ve zerdeçalı ekleyip hafifçe karıştırın.
  7. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  8. Pişen pilavı demlenmesi için dinlendirin. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Akşam Yemeği Davet Yemekleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı