Anakız Pilavı (Kastamonu)
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Anakız Pilavı (Kastamonu) Tarifi İçin

Malzemeler

Anakız Pilavı (Kastamonu)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mercimekleri yıkayıp süzün. Tencereye alıp 5 su bardağı suyla tam pişmeyecek şekilde haşlayın. Tencereyi ocaktan alın. 50 gr tereyağını tavada eritin. Kıyılmış soğanı ekleyip birkaç dakika kavurun. Kavrulmuş soğan, tuz ve başakbaşı bulgurunu mercimeğe ekleyin. Tuzla tatlandırın. Suyu kaynayana kadar hızlı ateşte kaynadıktan sonara ocağı kısarak kısık ateşte pilavı pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Yöresel Tarifler Karadeniz Mutfağı Yemekleri Pilav Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Sarımsaklı Pilav
Kıymalı Pilav
Havuçlu Bulgur Pilavı
Tavuklu Özbek Pilavı
Mor Lahanalı Pilav
Etli Şehriye Pilavı