Amasya İç Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Amasya İç Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Amasya İç Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci ılık suda 15 dakika bekletin. Daha sonra akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün.
  2. Küçük bir tavada tavla zarı küçüklüğünde doğradığınız ciğerleri 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
  3. Kalan sıvı yağı ayrı bir tavada ısıtıp soğanı yumuşayana kadar kavurun. Üzerine fıstıkları, kuş üzümlerini ve tuzu ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  4. Pilavı pişireceğiniz tencereye 1.5 bardak sıcak su ile tereyağını ekleyin. Su kaynayınca pirinci, kavurduğunuz soğanlı karışımı, ciğerleri, tuzu ve baharatını ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatıp tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın. Pirinçler suyunu çekince ocaktan alın. 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Pilav Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı