Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...
- Patlıcan ve kabakların uç kısımlarını kesip uzunlamasına ince ince dilimleyin. Patlıcanları tuzlu suda 10 dakika bekletip acısını alın ve süzüp kurulayın.
- Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcan ve kabak dilimlerini kızgın yağda kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin.
- Küçük ve derin fırın kalıplarını streç folyo ile kaplayıp yağlayın. Kalıpların içine patlıcan dilimlerini uçları dışa taşacak şekilde hafif sırt sırta yerleştirin.
- Tereyağını eritip domatesi soteleyin. Bezelye, 1 tutam tuz ve karabiberi ilave edip 7-8 dakika pişirin.
- Boru makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak 7 dakika haşlayın ve süzün. Domates sosu ve peyniri ekleyip harmanlayın.
- Makarnanın yarısını kalıplara paylaştırıp üzerini kabak dilimleriyle kaplayın. Kalan makarnayı ekleyip üzerine dışa sarkan patlıcan dilimlerini kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Fesleğen yaprakları ve domates dilimleriyle süsleyin. Sıcak servis yapın.
Kalabalık sofralarda ikram edebileceğiniz nefis patlıcanlı makarna tarifine göz atmayı unutmayın.