Patlıcanlı Makarna Kubbesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Makarna Kubbesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Patlıcanlı Makarna Kubbesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...

  1. Patlıcan ve kabakların uç kısımlarını kesip uzunlamasına ince ince dilimleyin. Patlıcanları tuzlu suda 10 dakika bekletip acısını alın ve süzüp kurulayın.
  2. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcan ve kabak dilimlerini kızgın yağda kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin.
  3. Küçük ve derin fırın kalıplarını streç folyo ile kaplayıp yağlayın. Kalıpların içine patlıcan dilimlerini uçları dışa taşacak şekilde hafif sırt sırta yerleştirin.
  4. Tereyağını eritip domatesi soteleyin. Bezelye, 1 tutam tuz ve karabiberi ilave edip 7-8 dakika pişirin.
  5. Boru makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak 7 dakika haşlayın ve süzün. Domates sosu ve peyniri ekleyip harmanlayın.
  6. Makarnanın yarısını kalıplara paylaştırıp üzerini kabak dilimleriyle kaplayın. Kalan makarnayı ekleyip üzerine dışa sarkan patlıcan dilimlerini kapatın.
  7. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Fesleğen yaprakları ve domates dilimleriyle süsleyin. Sıcak servis yapın.

Kalabalık sofralarda ikram edebileceğiniz nefis patlıcanlı makarna tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Makarna Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Peynirli Tarifler Fırın Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Ispanaklı gnocchı
Amatriciana soslu spagetti
Yufki
Pesto soslu gnocchi
Spagetti Napoliten
Yoğurtlu Makarna